Wie zijn wij?

Raad van Bestuur:

  • Nadia Quintens - voorzitter
  • Luc Heylen
  • Sofie Luyckx
  • Nina Van der Auwera
  • Vera Leemans
  • Goedele Devroy
  • Christine Demeyere

 

   
Nadia

Mijn naam is Nadia Quintens.
Ik ben moeder van Sara en Wouter.
Ik ervaar het moederschap als een enorme uitdaging. Enerzijds nodigt het mij uit om mensen te begeleiden op zo’n manier dat je het beste uit hun naar boven haalt en anderzijds wijst het mij de weg van de aanvaarding dat elke mens uiteindelijk zijn eigen weg gaat.

Mijn dochter Sara, 25 jaar oud, heeft een diep verstandelijke beperking.
Haar manier van zijn geeft mij veel zorg en pijn. Tegelijk heeft zij mij geleerd wat echt belangrijk is in het leven en ben ik zo dankbaar voor het besef van de kracht van de oneindige liefde dat zij in mij wakker gemaakt heeft.
Voor haar zorgen en mij met haar verbinden, geeft mijn leven een extra dimensie.

Ik leef intens, geloof dat verbinding met mensen en wederzijds respect essentieel is.
Ik hou van mensen en hun processen;
Ik zing graag, organiseer graag, ben graag gastvrouw, maak graag het verschil,…
Ik ben dankbaar voor de liefde als vrouw, moeder, dochter, vriendin…

Professioneel werk ik als docente aan de UCLL, Sociale School Heverlee.
Ook in mijn job focus ik mij op het faciliteren van het groeiproces van mensen.
Dit maakt elke dag enorm boeiend!

Sara is mijn inspiratiebron om de vzw Bindkracht op te richten.
Vanuit mijn leven met haar, ben ik reeds lang actief op zoek om een toekomstperspectief te creëren voor mensen zoals Sara.
Ik geloof dat vzw Bindkracht een kwaliteitsvol en hoopvol project is waar ik met volle passie  en overtuiging aan meewerk.

Ik vind het ernom betekenisvol om voor onze Bindkrachtbewoners maar ook voor allen die op hun betrokken zijn, mee te kunnen bouwen aan een betere wereld. Ik ben niet aflatend bezig met Bindkracht omdat ik ons project als een enorme meerwaarde ervaar in de levens van vele mensen en het in contact brengen van verschillende werelden.

Ik ben Nina Van der Auwera en woon samen met Jef en Lasse in een heerlijk huis in Langdorp.
Tijdens mijn studies Sociaal Werk leerde ik Nadia kennen als mijn praktijklector. Ze bracht me in contact met Sara, haar mooie dochter met een zware mentale beperking. Sinds een paar jaar breng ik af en toe tijd door met Sara en heb ik haar ook zien veranderen en evolueren. Ik had nooit gedacht zoveel te leren van haar. Mensen met een beperking hebben vaak speciale gaven die wij nooit zullen kunnen vatten. Ze zijn een spiegel voor ons...

Graag zet ik mijn schouders mee onder vzw Bindkracht omdat ik erg geloof in de kracht van verbinding tussen mensen. Zelf zoek ik al verschillende jaren naar mijn eigen kwaliteiten en mijn plaats in de wereld. Echt jezelf kunnen zijn en doen waar je goed in bent, dat geeft vleugels.

Daarom startte ik 't Pure vrouwtje op, mijn eigen praktijk en (web)winkel, waarin ik bewuste en sensitieve mensen wil raken, om ook datgene in de wereld te zetten wat ze diep vanbinnen voelen. En om hen te helpen zich staande te houden in een minder sensitieve wereld, waarin prikkels ons overweldigen.
Ik hou enorm van de natuur, dieren, van schrijven en zingen. Ik vind het heerlijk om mijn creativiteit te kunnen uiten. Mijn praktische inzet voor vzw Bindkracht is wat beperkter geworden, maar met mijn hart ben ik nog helemaal verbonden met het ongelooflijke project. Het is namelijk ontstaan vanuit de passie voor het leven en tegelijk het besef en het verdriet van de broosheid ervan.
Ik hoop dat jullie even intens geraakt worden door ons project!

   

Mijn naam is Luc Heylen, vader van 2 kinderen.

De voorbije 25 jaar heb ik ervaring opgebouwd in het begeleiden van mensen binnen de sociale sector.
Daarnaast heb ik expertise opgedaan in het coördineren van een organisatie in de sociale economie en in arbeidszorg.

Ik vind het belangrijk om oog te hebben voor wat mensen werkelijk nodig hebben en om hun te faciliteren in de uitbouw van hun leven.
Hierbij vind ik een integrale en positieve kijk van belang.

Ik hou van de stilte en de eenvoud en herleid de dingen graag tot hun kern.
Ik vertoef graag in de natuur en ben ook graag bezig in het groen.  De kringloop van het leven en het ritme van de natuur fascineren mij.

Als partner van Nadia zet ik mee mijn schouders onder dit project om tot een duurzame werking  van vzw Bindkracht te komen.

Mijn naam is Sofie Luyckx en ik stond mee aan het begin van vzw Bindkracht.
In 2009 studeerde ik af als sociaal werker. Intussen heb ik heel wat ervaring in de welzijnssector, zowel als professionele werkkracht en als vrijwilliger. Wat ik boeiend vind aan al deze ervaringen is het werken met mensen, geloven in de kracht van mensen en hen van hieruit laten groeien.Ik ben iemand die positief naar de wereld kijkt en vind het fijn om alleen of samen met anderen dingen te creëren. Daarom ben ik er van overtuigd dat vzw Bindkracht past bij wie ik ben. Ik ben dan ook enorm blij dat ik aan het begin mocht staan van dit mooie project.

We droomden van een kleinschalig huis voor personen met een beperking. Een huis dat voor elke bewoner ook een warme thuis zou worden. Een thuis waar iedere bewoner zich goed zou voelen en vanuit zijn of haar eigen kracht zou deelnemen aan op maat uitgewerkte activiteiten die hen zou doen groeien. Een thuis waar iedere bewoner kwaliteitsvolle zorg en begeleiding zou krijgen. Een plek waar iedere bewoner tot zijn recht zou komen.

Een mooie droom, die in het begin nog heel ver weg leek, maar intussen wel werkelijkheid is geworden. Zonder steun en hulp die we kregen vanuit verschillende, soms onverwachte, hoeken, was het ons niet gelukt. Het doet me hopen dat we nog veel meer mensen kunnen inspireren, want alle steun en hulp blijft nodig en is altijd van harte welkom.

   
Vera Leemans  Goedele Devroy
 

Samen met mijn echtgenoot Frank Decat hebben wij een schat van een dochter, Maxine, 22 jaar, met het syndroom van down. Wij wonen in Velm en onze Maxine heeft geen broers of zussen. Het einde van de schooltijd is in zicht.
Wij zochten voor haar dan ook naar een tweede thuis waar ze de nodige sociale contacten heeft, waar ze op een actieve manier haar dag kan invullen en vooral waar ze gelukkig is. Kortom wij zochten en vonden Bindkracht!
Toen ik vernam dat er leden gezocht werden voor de Raad van Bestuur van de VZW heb ik mij onmiddellijk kandidaat gesteld.
Ik heb rechten gestuurd en werk nu als algemeen directeur bij stad en OCMW Borgloon. Met mijn juridische achtergrond en verregaande interesse hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan de verdere uitbouw van de VZW Bindkracht. Er worden geen mooi uitgestippelde paden bewandeld wat het des te boeiender maakt om hieraan geëngageerd mee te werken. Het is een constante zoektocht naar wat wenselijk en wat mogelijk is. Het enthousiasme en de inzet van de groep onder het voorzitterschap van Nadia Quintens is echter enorm groot. Het is een geweldig project dat ongetwijfeld nog navolging zal krijgen!

Goedele Devroy is de mama van Quinten, de guitigste van de Bindkrachtbewoners. In haar vrije tijd is ze ook al bijna 20 jaar Wetstraatjournaliste bij de VRT. Sinds 2021 presenteert ze het politieke programma Villa Politica op Eén. Goedele zit met plezier in de Raad van Bestuur van Bindkracht om de toekomst van ons huis mee vorm te geven. Haar kennis van het beleid komt daarbij heel goed van pas.

   

Christine Demeyere

 

Ik ben Christine, getrouwd met Frank en moeder van twee dochters en een zoon en de trotse oma van 1 kleinzoon. Ik wou orthopedagogie studeren maar kwam in het onderwijs terecht en daarna in de verkoop.
Ik ben erg gedreven mensen te helpen en voel mij daar het gelukkigst bij.
Sinds ik Bindracht ken, veranderde mijn leven. Ten eerste vond mijn dochter Sarah een fantastische nieuwe thuis en ik ontdekte een prachtige invulling voor mijn leven door als vrijwilliger bij Bindkracht te komen helpen. Ik hoop dit nog heel lang te doen.